חברת סטארט-אפ מתפתחת עשויה לצרוך שירותי ייעוץ משפטי במספר תחומים שונים. עורך דין מומחה בתחום יכול למנוע בעיות שעלולות להיווצר בעתיד בעזרת מומחיותו בתחום. הנה כמה מהתחומים העיקריים שחברת סטארט-אפ צריכה עזרה וייעוץ משפטית בהם:
- הקמה ויסוד: עורך דין יכול לסייע בהקמת החברה, הכנת מסמכי התאגיד כגון הסכם התאגדות, תקנון חברה, פתיחת חשבון בנק עסקי ומסמכי התאגדות נוספים. עורך דין יסייע הכנת הסכם מייסדים שיסדיר את החובות וזכויות של המייסדים אם לחברה יש יותר ממייסד אחד.
- הסכמים מסחריים: עם צמיחת החברה, יגבר הצורך בעזרת עורך דין בסגירת עסקאות עם שותפים, לקוחות, ספקים ושותפים עסקים. עורך דין יסייע בהכנת הסכמי סודיות בשלבים הראשוניים וכן הסכמי מסחריים כאשר ימוסד הקשר בין הצדדים.
- קניית או השכרת נכסים ורישוי עסקים: עם התרחבות העסק, עשוי להיות צורך בייעוץ משפטי לגבי רכישת או השכרה של נכסים, התרחבות לטריטוריות חדשות ורישוי עסקים נוספים.
- הגנה על קניין רוחני: מהרגע הראשון (אפילו לפני הקמת החברה) חשוב להתייעץ עם עורך דין הבקי בתחום על מנת להגן על הקניין הרוחני של החברה. ככל שהסטארט-אפ צומח תגדל החשיבות להסדרה והגנה, וכן הצורך להגן על סודות מסחריים, פטנטים וסימני מסחר.
- גיוס הון והשקעות: כאשר חברה תתחיל לגייס השקעות והון היא תצטרך את עזרתו של עורך הדין לצורך בדיקות הנאותות, בהכנת חוזה גיוסי הון, הלוואות והסכמי מימון נוספים.
- התאמת דיני עבודה: ככל שהחברה גדלה, כך יגדל הצורך שלה בהתאמת הסכמי עבודה שונים עבור עובדיה (משרה מלאה, חלקית, לפי שעות) וכן הסכמי ייעוץ.
- דיני אינטרנט: ברגע שהחברה תייצר נוכחות באינטרנט בעזרת אתר היא תצטרך להיעזר בעורך דין על מנת להכין ולהתאים הסכם תנאי שימוש, מדיניות פרטיות וכן נגישות. במידה והחברה תקים מאגרי מידע יהיה צורך לרשום אותם ברשות הגנת הפרטיות.
חשוב לשים לב שליווי משפטי איכותי עשוי להיות קריטי להצלחת הסטארט-אפ שכן ימנע תקלות שיכולות לפגוע ולמוטט חברת סטארט-אפ, לכן חשוב לשקול לפנות למשרד עו"ד שמתמחה בתחום ומבין את הצרכים המיוחדים של אותן חברות.